Кариерна промяна и капките на д-р Бах

Кариерната промяна, независимо как се случва, обикновено е съпътствана от доста емоции. В помощ на тези моменти могат да се ползват капките на д-р Бах.
Моят личен опит от кариерна промяна и приложение на Бахова терапия е от периода, когато в края на второто ми майчинство изпитвах силна съпротива да се върна на работа. Тогава за мое изумление анализът на Алтернативната Бахова терапия буквално съвпадна с препоръките на дамата, която ми правеше коучинг. (Върнах се на работа и кариерната промяна беше факт след две години.)
Баховата терапия ме подкрепи да осъзная къде съм и какво точно искам, кои са важните за мен неща и в каква последователност. И не на последно място – да ги изчакам да се случат в правилния момент.
Що е то кариерна промяна, може да се намери в редица източници. Ценно и безплатно съдържание може да се прочете на сайта https://lilliegeorgieva.com/. А относно капките на д-р Бах ще се постарая да обясня в следващите редове.

Цветотерапията работи с модели на поведение и психосоматични състояния, които са в основата на голяма част от болезнените преживявания и травми. Целта е траен и цялостен терапевтичен резултат, базиран на естествения ритъм и баланс на организма.

Какво представляват цветните есенции на д-р Бах?
– Система за лечение с цветя, която лекува по-скоро емоционалните, менталните и духовните състояния, отколкото физическото тяло.
– Развита през 30-те години на ХХ век от английския лекар д-р Едуард Бах. Баховата терапия е официално призната през 1936 г.
– Като принцип на действие Цветните есенции са най-близки до хомеопатичните лекарства.
– Могат да се употребяват неограничено време.
– Могат да се комбинират с всички други лечебни системи, включително и с лекарства от класическата медицина.
– Меко и деликатно действие – понякога хората описват действието на есенциите като недоловимо. Действието им по принцип е много нежно и някои хора може да не регистрират промяната. Есенциите възстановяват хармонията – понякога може дори да не забележим, че проблемът вече не съществува. А понякога е нужно време, за да се осъзнае промяната.

И така, как могат да помогнат капките на д-р Бах, когато сме в ситуация на кариерна промяна? Основно в две направления – за самопомощ и като Алтернативна Бахова терапия с консултант.

Какво можем да направим сами, ако сме изправени пред:
Токсична среда: Спасителна смес (Rescue Remedy) и Цикория (Chicory)
Преломен момент: Орех (Walnut)
Нервно напрежение и нетърпение: Трепетлика (Aspen) и Слабонога (Impatience)
Колебливост (често съпътствана от болки в коремната област): Хрущялка (Scleranthus)
Промяна и строги правила: Скална вода (Rock Water)
Недостатъчна увереност: Лиственица (Larch) или Тинтява (Gentian)
Самокритика, чувство за вина: Бор (Pine)

Списъкът не е изчерпателен. При страх от всякакъв характер цветните есенции също са незаменим помощник.
Бележка: Посочени са и английските названия, тъй като често те са по-познати.
Капките се приемат след разреждане във вода и се пият по 4 капки, на 4 приема през приблизително равни части на деня. За по-точни указания как да си приготвите сами “бързи капки”, ако вече разполагате с комплекта есенции на д-р Бах, моля да се свържете с мен на е-поща neli.moutafova@gmail.com.

Като помощен инструмент може да се ползва и терапевтичната музика по цветята на д-р Бах. Това са музикални файлове с продължителност около минута, композирани от Мария Попова. Най-удачно е музиката да се слуша със слушалки.

Как да я ползвате? Просто плъзнете поглед върху списъка с цветя и щракнете с мишката там, където Ви привлече. Или потърсете кое е цветето, посочено като подходящо за моментното Ви състояние.

Пясъчна тилия, плаж Каваците Снимка: Нели Мутафова
Пясъчна тилия, плаж Каваците
Снимка: Нели Мутафова

А ако искаме да поработим в дълбочина, да „разсекретим” дълбоко скрити модели и блокажи, то тогава идва на ред работата с консултант. Особено продуктивен е методът Алтернативна Бахова терапия. При него в началото се формулира намерение. Това е особено важен момент, който предопределя цялата по-нататъшна работа. Прави се диагностика и анализ на капките – поредност, взаимовръзки, влияния. Характерно за Алтернативната Бахова терапия е, че има серия от консултации, за да се открие кои есенции се повтарят 3 пъти – именно те характеризират хронично слабите места – и те участват във финалните капки.

Това знание, че кариера и Бахови капки могат да се съчетават успешно, го имам повече от седем години. Но едва след уъркшопа за осъзната кариерна промяна ПРОБИВ успявам да го формулирам. Огромно благодаря на Лиляна Георгиева, че ми помага да извадя от себе си късчетата знание и да ги споделя. И като израз на признание до края на декември 2019 г. важи отстъпка специален клиент за всички читатели на Лили Георгиева -10% с промокод PROMO10. В случай, че искате да се възползвате, моля да изпратите е-майл на адрес: neli.moutafova@gmail.com.

С пожелание за хармония, сила и благоденствие:
Нели Мутафова, „Все по-добре

Ако това съдържание е полезно за Вас или Ви е докоснало по някакъв начин, моля да го споделите с близки и приятели! Предварително благодарим!

РЕДАКЦИЯ: 10.04.2020 г.
С оглед на извънредните мерки и трудностите, които всички ние изпитваме, „Все по-добре“ предлага услугата Алтернативна Бахова терапия с отстъпка -20% до 18.05.2020 г. Ако желаете да се възползвате, моля, попълнете заявка тук и въведете промокод PROMO20.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *