Една лична история за постигане на бизнес цели с Баховата терапия

Е. Е., София, април 2020 г.

Тя е малко над 40, с добро образование и широка квалификация, търсеща пътя към себеосъществяването. Дойде при мен, след като беше опитвала да развива бизнес проекти с неособен успех. Сама беше прозряла, че има саботажни програми у себе си.

Понеже при Алтернативната Бахова терапия, която прилагам, основополагащо е намерението, с което Човек тръгва, заедно формулирахме следната фраза: „Да преодолея вътрешните си спирачки да развивам успешен бизнес.” И двете знаехме, че ни предстои доста работа и се заредихме с търпение.

Първите капки обхващаха 24 есенции и бяха за период от 30 дни. Моделът при тях бе Кедър (цвете на вярата в себе си) – Див овес (цвете на призванието), което говореше, че има базови пропуквания, които искат внимание. Първата есенция е отключващият механизъм, а последната представлява модела в латентно състояние. Есенциите ни казваха, че поради недостатъчна самоувереност и приемане на себе си, тя страда и не получава достатъчно обич както от себе си, така и от околните, а това отключва редица страхове. Буквално беше зациклила и затова ѝ препоръчах редовни физически упражнения. Беше предупредена за евентуално възможните лечебни кризи и знаеше как да се справи с тях. Но и двете не предполагахме, че самосаботажът може да се активира до такава степен, че дори да забрави да си пие капките за 3-4 дни! За щастие беше в края на определения за пиене срок и след проверката се оказа, че можем да продължим по очертания план.

После пък се получи прекалено голяма пауза между 1-ви и 2-ри капки (препоръчително е да има пределен срок от 1 седмица, за да може да се запази енергията от вече постигнатите резултати!). Но все пак продължихме, защото резултатите от проверката бяха повече от обнадеждаващи.

Вторите капки бяха с 12 есенции за 40 дни с модел Скална вода (гъвкавост) – Кедър (вяра в себе си). Показваха, че тя си е изградила живот според строги правила и всяко камъче по пътя я „троши”, отключва страхове и в резултат подкопава самоувереността ѝ.

След 2-рите капки тя беше вече забележително по-свързана със себе си, веднага направихме 3-та сесия и в резултат третата индивидуална комбинация беше с 20 есенции за 40 дни. Тук малко изненадващо като първа есенция се появи Слабонога (цвете на търпението и на времето). Последна есенция бе Спасителна смес. В междинния етап имаше много цветя на куража, на тревожността и на страха от загуба на контрол. На ненаучените уроци, на огорчение, на неувереност. На перфекционизма, на комуникацията, на честността. Моделът говореше, че поради неуместно чувство за време тя хаби много нервно напрежение, изтощава се, активират се безброй страхове и се разстройват редица системи. Но междувременно, докато тя си пиеше капките (по-начесто от стандартните 4 х 4), се случваха редица промени. Тя получаваше помощ и признание в проектите си, покани за презентиране на бизнеса и др. А сега тя имаше и сили, и вдъхновение да откликва.

След трите сесии се оказа, че има цели 9 есенции, които се повтарят. По принцип тройно повтарящите се цветя показват ядрото на модела, те сочат хронично слабите нива. А щом са повече от 1-2, значи ядрото на модела е сложна плетеница, която изисква допълнителна работа!

Финалната комбинация за Е. Е. е с модел Слабонога – Скална роза за 60 дни, т.е. време и търпение! (отново!!) & кураж. Тя вече знае, че ще изпълзяват и страхове, разбира се, затова ще ѝ помагат 2 цветя на куража. Те ще ѝ подсказват да действа смело и с вътрешна сила и във всеки проблем да вижда възможност за израстване (каква по-добра алегория за текущата криза и извънредното положение?!). В резултат ще излекува своята праволинейност и перфекционизъм, ще стане гъвкава и ще се адаптира лесно, ще се отвори към нови прозрения и преживявания (твърде дълго е била затворена в собствения си капан!), ще позволи на радостта от живота да тече свободно през нея. А после ще се усети отново жива и животът ще стане интересен за нея, ще си намери нови и вдъхновяващи цели в живота. Това ще ѝ помогне да осъзнае, че може да се справи със задълженията си, да поеме отговорност за действията и бездействията си. В резултат, ще се освободи от цялата вина, ще си прости, ще приеме себе си и ще прояви обич към себе си. А след това ще може да се поучи от старите грешки и да ги остави да си идат, нещо повече – ще се учи и от опита на другите. Щом направи това, почти автоматично ще нарасне вярата ѝ в себе си. Накрая ще има само да се отпусне и да приеме хода на живота, да бъде търпелива и разбираща – към себе си и към своите клиенти.

Е. Е. все още си пие последните четвърти капки с намерение за бизнес развитие. След като изтече определеният срок, ще може да ги съхранява в хладилник и да ги пие при нужда. А 30-60 дни след приключване на срока за пиене на капките може да продължим с нов цикъл Бахова терапия, със същото или подобно намерение. Така ще навлезем в още по-голяма дълбочина и ще можем да свалим още пластове от самосаботажните програми – подобно на беленето на лукова глава или на зелка. А дотогава тя знае, че винаги съм на разположение за подкрепа и кураж.

С оглед на извънредните мерки и трудностите, които всички ние изпитваме, „Все по-добре“ предлага услугата Алтернативна Бахова терапия с отстъпка -20% до 18.05.2020 г. Ако желаете да се възползвате, моля, попълнете заявка тук  и въведете промокод PROMO20.

 

С пожелание за хармония, сила и благоденствие:
Нели Мутафова, „Все по-добре

 

Ако това съдържание е полезно за Вас или Ви е докоснало по някакъв начин, моля да го споделите с близки и приятели! Предварително благодарим!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *